Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Pita Sa Jabukama I Cimetom

Pita Sa Jabukama I Cimetom

Kada nemam sveže jabuke ili kada me mrzi da ih rendam uvek ih imam u zamrzivaču jer mi to moja vredna sveki pripremi :). Dodavanje slanog začina vrlo je važno, te ovaj korak nemojte izbegavati.

Evo nekoliko zivotopisa kljucnih rijeci koji ce vam pomoci u pretrazivanju. Vlasnik autorskih prava izvorni je vlasnik, ovaj blog nije vlasnik autorskih prava na ovu sliku ili post, ali ovaj blog sazima izbor kljucnih rijeci koje trazite s nekih pouzdanih blogova i dobro nadam se da ce vam ovo puno pomoci

150 g margarina iseći na listiće i zajedno sa 250 g brašna, 75 g šećera, prstohvatom soli i hladnom vodom umesiti glatko testo. Bezglutenska pita od jabuka ♥. Pita sa jabukama je jedna od najpopularnijih poslastica na našim prostorima.

Pita Od Jabuka Kupina I Cimeta Moje Grne Pita Od Jabuka Kupina I Cimeta
cijeli clanak posjetite ovdje: https://moje-grne.com/2019/05/27/pita-od-jabuka-kupina-i-cimeta/
Sipati sok od limuna, rendanu koricu od limuna, cimet i sve sjediniti. Ne zaboravite, sa cimetom je mnogo lepsi. Pita od jabuka jest tradicionalni desert, iako je teško utvrditi odakle kolač od jabuka vuče korijene budući da je jabuka vrlo rasprostanjeno voće, a svugdje gdje uspjeva drvo jabuke, spravlja se i pita od jabuka.

Sastojci koji će vam biti potrebni za lenju pitu su:

Asocira me na detinjstvo, asocira me na bezbrižne dane, uflekan duks i umazane prste i obraze. Pita sa jabukama je okruglog oblika, mirisna, sveža, seče se na trouglaste parčiće, a toplu možemo poslužiti uz kuglu sladoleda od vanile napomena: Pogledajte sastojke i proverite zašto ćete se oduševiti ovim ukusom.

Jednu koru ostaviti da se pokrije i vrh pite premazati sa malo ulja. Zatim cepkati dve kore i izgužvati ih preko fila, pa opet fil i tako dok potrošite kore. U sredinu staviti sav puding i rasporediti.

Provereni Recepti By Maja Babic Pita Sa Jabukama
cijeli clanak posjetite ovdje: http://www.proverenirecepti.com/2013/03/pita-sa-jabukama.html
Posna pita s jabukama i cimetom je idealna posna poslastica. Nakon toga jabuke blago izgnječiti viljuškom ili spravicom za pire. Nekada slatkiši nisu bili tako lako dostupni kao danas, pa su slatke pite i domaći kolači bili nešto što smo jedva čekali da mama spremi.

To je lep i ukusan sočni zalogaj, koji prija posle ručka, ali i uz popodnevnu kaficu.

Jako ukusna pita samo previse suha i lisnata…ne znam gdje sam pogresila. Savršen doručak ili lagana večera: Posna pita sa jabukama i orasima se priprema na sledeći način:

Trenutno 13 žena sa mnom čeka dete, a već ih imam 78, najviše volim starinsku metodu. U našoj kući se često oseti miris cimeta. Pogledajte sastojke i proverite zašto ćete se oduševiti ovim ukusom.

Pita Sa Jabukama I Cimetom Heljda
cijeli clanak posjetite ovdje: https://www.heljda.co.rs/pita-sa-jabukama-i-cimetom
Dodavanje slanog začina vrlo je važno, te ovaj korak nemojte izbegavati. U sredinu staviti sav puding i rasporediti. Fil prebacite u kalup na tijesto.

Zatim svaku drugu koru prskati uljem i vodom, pa ređati namaz od jabuka posut kašikom šećera, mlevenim orasima i cimetom.

Oljuštiti 1 kg jabuka, izrendati i izdinstati sa 2 kašike ulja. Palačinke sa jabukama i cimetom su upravo ono što će izmamiti osmeh svim ukućanima. To je jedan od začina koji rado koristim a najčešće ga kombinujem sa jabukama.

Posting Komentar untuk "Pita Sa Jabukama I Cimetom"